Predstavitev delovanja uporabniških vmesnikov programskega paketa Amebis Presis

Prevajalni sistem Amebis Presis omogoča delo s tremi uporabniškimi vmesniki. Vsi trije uporabljajo isto prevajalno jedro, zato se prevodi med uporabniškimi vmesniki ne razlikujejo. Različna je le njihova uporabnost in načini dela. V naslednjih točkah so predstavljene osnovne značilnosti vseh treh uporabniških vmesnikov. Podrobnejša predstavitev uporabe posameznega uporabniškega vmesnika se prikaže z izbiro ustrezne povezave.

Amebis Presis MiniAmebis Presis Mini

Hiter in preprost uporabniški vmesnik, ki je lahko vedno na zaslonu. Lahko ga uporabljamo tudi kot slovar, pri čemer nam besed ni treba vpisovati v osnovni obliki, saj prevajalnik upošteva tudi slovnico.
Program lahko spremlja spremembe na odložišču, kar pomeni, da imamo prevod na voljo takoj, ko besedo (stavek ali celotno besedilo) postavimo na odložišče.

Predstavitev delovanja

Amebis Presis ProAmebis Presis Pro

Najzmogljivejši uporabniški vmesnik, ki edini omogoča dodajanje besed in stavkov, povezavo s slovarji ASP32 in ima vgrajen črkovalnik. Omogoča hitro menjavanje različnih možnosti za posamezen prevod in omogoča shranjevanje prevedenega besedila.

Predstavitev delovanja

Sistemske zahteve programskega paketa

  • osebni računalnik s procesorjem Intel Pentium™ ali združljivim,
  • operacijski sistem Microsoft® Windows 7 ali novejši,
  • 170 MB prostora na trdem disku,
  • 128 MB delovnega pomnilnika,