Amebis Presis za Internet Explorer

Ta uporabniški vmesnik je namenjen prevajanju spletnih strani v brskalniku Internet Explorer. Kako? Zelo preprosto - za prevod trenutno prikazane spletne strani zadostuje le pritisk na gumb in prevedla se bodo vsa besedila, ne da bi se pri tem spremenila oblika in grafična podoba strani.

Kratek opis delovanja

Po namestitvi se v meni View/Toolbars doda vrstica Amebis Presis. Če želite prevajalnik uporabljati, ga morate najprej vključiti.

V orodni vrstici IE se prikaže gumb prevajalnika (Prevedi/Translate), ki z zastavicami prikazuje izbrano smer prevajanja.

S puščico na desni strani gumba prikličemo meni, v katerem lahko nastavimo smer prevajanja, spremenimo nekatere nastavitve (npr. jezik vmesnika), prikličemo pomoč ali informacije o programu in uporabniku.

S pritiskom na gumb sprožimo prevajanje spletne strani, ki je trenutno prikazana. Čas prevajanja je odvisen od hitrosti računalnika ter dolžine in zahtevnosti spletne strani, v splošnem pa ne traja dlje od nekaj sekund …

Po nekaj trenutkih se vam prikaže prevedena stran, ki ohrani obliko in grafično podobo izvorne spletne strani.

Več o funkcijah uporabniškega vmesnika Amebis Presis za Internet Explorer si lahko preberete v vgrajeni pomoči, ki podrobneje opisuje posamezno funkcijo. Vgrajena pomoč in uporabniški vmesnik sta prevedena tudi v angleščino, tako da sta uporabna tudi za tiste, ki ne znajo slovensko.